Категорично ще се стигне до трета инстанция. Основния спор по наказателното

...
Категорично ще се стигне до трета инстанция. Основния спор по наказателното
Коментари Харесай

Може ли убиецът на Милен Цветко в да получи доживотен затвор

Категорично ще се стигне до трета инстанция. Основния спор по наказателното произвеждане е формата на виновността, която държавното обвиняване и ние поддържаме пред съда и твърдим, че действието би трябвало да бъде квалифицирано при изискванията на предумисъл.

До в този момент тезата ни не е призната от правосъдните инстанции, макар високото наказване, което е наложено от първата инстанция на подсъдимия - 9 години, само че без признание на предумисъл. 

Това съобщи в ефира на Нова тв Менко Менков, юрист на околните на Милен Цветков, разяснявайки идното решение на Апелативния съд по делото против Кристиян Николов.

Присъдата е забележителна по мярка с оглед квалификацията. Ако обаче по-горните правосъдни инстанции одобряват тезата на държавното и частното обвиняване и преценяват, че става въпрос за възможен предумисъл, тогава ние претендираме за действие, за което законодателят е планувал в единия случай от 10 до 20 години отнемане на независимост, а в другия от 15 години или пожизнен затвор ", сподели още Менков.  

" Съдът в първата инстанция, както и органите на досъдебното произвеждане, събраха доказателства и лишиха от всевъзможен смисъл тезата, че става дума за чай или паста за утешение. Доказателствата сочат, че той е използвал няколко типа наркотични субстанции. Начина на приложимост на тези субстанции не може да се обяснят с пиянство на чай или миене на зъби.



Ако вие пиете кокаин, както той твърди, че някой му е поставил без той да знае, той не може да бъде всмукан от организма и не може да бъде открит в кръвта на Кристиян Николов, а подобен е открит. Това значи, че това, което той твърди, не е правилно ", изясни юристът, контрирайки тезата на отбраната. 

" Тенденцията, която в последните години поде след случая на Милен Цветков държавното обвиняване, да повдига обвинявания за умишлени закононарушения, осъществени при възможен предумисъл след приложимост на наркотични субстанции, само че и освен, те са съчетани с извънредно висока, несъобразена с градските условия скорост, няколко типа опиати едновременна приложимост. Извършване на няколко нарушавания поред преди случая.

Ние като частни обвинители се опитваме да помогнем на държавното обвиняване да се промени правосъдната процедура, тъй като в последните 30 години практиката, която съществува, в голям брой такива случаи при тежка приложимост на опиати, при няколко обилни нездравословни случая с няколко жертви, в предишното съдилищата са приемали, че има възможен предумисъл.

Всеки ден стават все нови и нови катастрофи, това не се дължи на неналичието на високо наказване. Очевидно тези санкции не пречат на водачите да ръководят МПС след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Силата на наказването е в неговата наложителност, а не в неговия размер.

Наблюдава се наклонност по-дребни закононарушения да не се регистрират от системата и съществува механизъм, при който те не се отразяват по никакъв метод, приказвам за корупционни практики, които разрешават на водачите, употребяващи алкохол и опиати, да знаят, че ще им се размине ", сподели още той. 

Що се отнася до наказването на Николов, Менков сподели, че обвиняването ще продължи да твърди, че стигайки до Касационния съд, че тази процедура би трябвало да се промени, в тази ситуация с тежка приложимост на наркотични субстанции и с придвижване с два пъти над позволената скорост. Скоростта е била 99 километра в час при позволена 50, в градска част, при червен светофар. 

" Доказано е, че няма никаква реакция на лидера, не е подхванал никакви ограничения да спре, да понижи скоростта, извърши спасителна маневрира да предотврати удара, разчитал е на нищо, по този начин както споделя теорията, за да е разполагаем възможен предумисъл. Това твърдим ние пред съдилищата ", сподели още Менков. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР